Kulturen i Lund får pris som Bästa Samtalsvänliga Restaurang 2019

PRESSMEDDELANDE


Robin Hägneryd kökschef tar emot matro.nu,s diplom av Irene Lippold

Stockholm den 24 februari 2020

Kulturen Restaurang & Konferens i Lund har tilldelats stiftelsen Matro.nu:s pris som Bästa Samtalsvänliga Restaurang 2019.

”På Kulturen Restaurang & Konferens i Lund vilar vi öronen och äter gott. Restaurangen är indelad i sektioner, det finns ljuddämpande material i taket, dämpad musik och lyhörd personal.

Lyhördheten gäller inte bara mat och dryck, här får vi musiken så tyst som önskas och kan sitta där det är lugnast.”, lyder motiveringen.

Hedersomnämnanden till :

Restaurang Hongkong, på Kungsbroplan 23 i Stockholm:

”En stillsam miljö med lugn bakgrundsmusik. Bås med soffor, mattor på golvet och bordsdukar mildrar ljuden och dämpar stadens sorl.”

Thomas Gür, Lena Adelsohn Liljeroth och Lars Bergh (Th) gratulerar restaurang Hong Kongs ägare Ng Wai Lun och Irene Ng till Matro.nu,s hedersomnämnande 2019.

samt

Winenine i Växjö:

”Winenine erbjuder läckerheter för gommen men också lugn musik som inte stör samtalet. Restaurangen är nyöppnad och ägarna är noga med att ljudmiljön ska vara rätt för gästerna. Efter besök kan Matro-juryn konstatera att Restaurang Winenine i Växjö är värdig Matro:s hedersomnämnande 2019 för en samtalsvänlig restaurang.”

Anna Tenje Kommunstyrelsens ordförande i Växjö gratulerar Winenine,s ägare Restaurangchef o delägare Göran Stenberg 

– Det måste finnas såväl matställen med mycket musik och hög ljudnivå, som platser där man kan äta och samtala i lugn och ro, och vi vill gärna uppmärksamma de senare, säger Lena Adelsohn Liljeroth, styrelseordförande för Insamlingsstiftelsen Matro.nu. Och det här året tyckte styrelsen, som är prisjury, att det finns ett särskilt värde i att uppmärksamma också restauranger utanför de största städerna i Sverige.

– I framtiden tror jag inte många kommer förstå hur vi accepterade att ha trötta öron och hesa röster efter ett restaurangbesök. Vi kommer att välja den bästa matupplevelsen och ljudmiljön blir en viktig del av valet. Vårt syfte är just är att lyfta fram restauranger, caféer och andra serveringsställen med samtalsvänlig ljudmiljö, säger Lars Bergh, ljudombudsman.

För mer information,

kontakta Lena Adelsohn Liljeroth, 0725-137377 eller Lars Bergh, 0704-8832009. Samt https://matro.nu/

Om matro.nu

Den ideella sajten Matro.nu har funnits sedan 2016. På Matro.nu samlar vi – och delar med oss – tips på restauranger, runt om i Sverige, där du kan äta gott, prata och höra vad andra säger. Intresset för vårt arbete har ökat för varje år, och sedan januari 2020 är matro.nu en registrerad insamlingsstiftelse med egen styrelse, där samtliga ledamöter är engagerade på ideell grund. Stiftelsens ändamål är att lyfta fram restauranger, caféer och andra serveringsställen med samtalsvänlig ljudmiljö. Samtidigt ska matro.nu kunna ge restauratörer och caféägare handfasta tips och råd för att uppnå bättre ljudmiljö. Styrelsen i Matro.nu består av Lena Adelsohn Liljeroth, ordförande, Lars Bergh (Ljudombudsman), Thomas Gür (företagare och författare), Thomas Lagö (Tekn, dr), Ella Niia (jur kand), Pelle Thörnberg (mediekonsult).

OM DU GILLAR MATRO.NU

Swisha till 123-071 68 11

Välj 25, 50, 100 eller valfritt belopp. Tack för att du vill hjälpa oss.

Socialt

Kom i kontakt

Skicka mail: info@matro.nu