Citat från våra följare

Andreas T Olsson, skådespelare sitter på stol 6 i Lilla sällskapet skrivit romanen Sista gästen

”Man äter med ögonen sägs det. Jag äter lika mycket med öronen. Att motverka tystnadskultur är en självklarhet i alla organisationer, men som flitig restaurangbesökare skulle jag verkligen vilja se en ökad tystnadskultur… Därmed inte sagt att det ska vara knäpptyst, men att kunna föra ert samtal med sin bordskamrat eller bara vada i det ljuvliga sorlet från andra gäster är i mina ögon (och öron) lika viktigt som maten och servicen. Jag vill i lugn och ro idissla nya tankegångar, höra vad jag tänker och vara beredd att äta upp vad jag sagt.”


Lars Bergh ljudmiljöexpert

”Har du någon gång hört en kroggäst fråga om restaurangen kan höja musiken?”


Marie Göranzon, skådespelare

”Det är bra om maten är god på restaurangen. Men ännu bättre om man hör varandra , när man samtalar.”


Marianne Rundström

”Man ses ju för att höra varann och berikas i livet. Jag vill inte gå miste om ett enda värdefullt knyst.”


Alexandra Charles, grundare av 1.6 & 2.6 miljonerklubben och f d nattklubbsägare: 

”Det är en självklarhet för mig att ljudet i offentlig miljö ska vara god. Om musik spelas ska den fungera som ljudkuliss, inte ta över. Vi går ju på krogen för att umgås och prata med varandra. Högre volym hör hemma på nattklubb, det som var min tidigare arbetsmiljö under 20 år.”


Ulf Elfving, journalist och matskribent

”Visst vill vi stötta våra tappra krögare på olika sätt, eller hur? Jag vill också gärna skicka med en hyllning till dem som erbjuder en sund, frisk och säker hälsofrämjande ljudmiljö, dvs en restauranglokal med bra akustik och utan hög och jobbig musik. Skrik, stök, slammer och störande musik hör helt enkelt inte hemma på krogen. Och det är i alla fall ett virus som kan bekämpas!”


Lena Adelsohn Liljeroth
Lena Adelsohn Liljeroth, journalist och f d kulturminister

”Vi är många, faktiskt runt en miljon svenskar, som har problem med hörseln. Vi tycker lika mycket som andra om att gå på krogen, äta och dricka gott, skratta och prata. Men hög musik, skrap från stolar och bord, slammer i köket och bullrande köksmaskiner stör upplevelsen. Det behöver inte vara så!”


Göran Hägglund
Göran Hägglund, f d socialminister

”Ljudmiljön spelar enormt stor roll för valet av restaurang. Att äta gott är en sak, men det måste också vara möjligt att kunna prata med varandra utan att behöva ropa över bordet. Så det är bra att jag genom t ex Matro.nu kan få tips om samtalsvänliga restauranger runt om i Sverige.”


OM DU GILLAR MATRO.NU

Swisha till 123-071 68 11

Välj 25, 50, 100 eller valfritt belopp. Tack för att du vill hjälpa oss.

Socialt

Kom i kontakt

Skicka mail: info@matro.nu

-->