Citat och artiklar


Marianne Rundström

”Man ses ju för att höra varann och berikas i livet. Jag vill inte gå miste om ett enda värdefullt knyst.”


Vinnare av 2020 Matro.nu diplomAlexandra Charles, grundare av 1.6 & 2.6 miljonerklubben och f d nattklubbsägare: 

”Det är en självklarhet för mig att ljudet i offentlig miljö ska vara god. Om musik spelas ska den fungera som ljudkuliss, inte ta över. Vi går ju på krogen för att umgås och prata med varandra. Högre volym hör hemma på nattklubb, det som var min tidigare arbetsmiljö under 20 år.”


Ulf Elfving, journalist och matskribent

”Visst vill vi stötta våra tappra krögare på olika sätt, eller hur? Jag vill också gärna skicka med en hyllning till dem som erbjuder en sund, frisk och säker hälsofrämjande ljudmiljö, dvs en restauranglokal med bra akustik och utan hög och jobbig musik. Skrik, stök, slammer och strand musik hör helt enkelt inte hemma på krogen. Och det är i alla fall ett virus som kan bekämpas!”


Lena Adelsohn Liljeroth
Lena Adelsohn Liljeroth, journalist och f d kulturminister

”Vi är många, faktiskt runt en miljon svenskar, som har problem med hörseln. Vi tycker lika mycket som andra om att gå på krogen, äta och dricka gott, skratta och prata. Men hög musik, skrap från stolar och bord, slammer i köket och bullrande köksmaskiner stör upplevelsen. Det behöver inte vara så!”


Göran Hägglund
Göran Hägglund, f d socialminister

”Ljudmiljön spelar enormt stor roll för valet av restaurang. Att äta gott är en sak, men det måste också vara möjligt att kunna prata med varandra utan att behöva ropa över bordet. Så det är bra att jag genom t ex Matro.nu kan få tips om samtalsvänliga restauranger runt om i Sverige.”

 

 

Stöd matro.nu

Vi vill att den ska vara användarvänlig, du ska snabbt hitta ett bra näringsställe i din närhet där du kan njuta av både mat och bra ljudmiljö.

Vi tar gärna emot din hjälp - men står fria från branschen!

Swisha till:
1230716811 Tack för bidrag. Vårt stiftelsenummer 1030598

Här visas förslag på restauranger där du kan äta gott, prata och höra vad andra säger. Vi vill kunna erbjuda fler, från hela Sverige. Du kan hjälpa till genom att ge tips på restauranger/caféer som du tycker har god ljudmiljö.

Socialt

Kom i kontakt

Skicka mail: info@matro.nu

-->