VINNARE 2018
BRASSERIE MAKALÖS I STOCKHOLM!

Frukostansvariga Mariza Sultanova och restaurangchef Jeanette Claeson tog på torsdagen emot Matros diplom.

”Detta är verkligen roligt”, säger Jeanette Claeson. ”Brasserie Makalös är ljudmässigt den bästa arbetsplats jag jobbat på.”

Slammer, skrap, buller och hög musik!

Ett restaurangbesök blir inte alltid den trivsamma upplevelse du hade tänkt dig. Allt fler börjar nu reagera och som gäst tycker vi att du har rätt att ha synpunkter också på ljudmiljön.

I framtiden kommer vi inte att förstå hur vi accepterade att ha trötta öron och hesa röster efter ett restaurangbesök. Vi kommer att välja den bästa matupplevelsen och ljudmiljön blir en viktig del av valet.

På Matro.nu delar vi med oss av tips på restauranger, runt om i Sverige, där du kan äta gott, prata och höra vad andra säger. Det som avgör om ljudmiljön är sund är bra akustik, låg volym på musik, inget slammer från kök, inga surrande kaffekvarnar eller möbler som skrapar i golvet.

I fjol delade vi för första gången ut pris för Bästa Samtalsvänliga restaurang under 2017. Vinnare blev Tennstopet i Stockholm som skapat en särskild avdelning för den som vill äta och samtala lugnt.

2018 års vinnare är Brasserie Makalös i Stockholm. Motiveringen lyder: ”Restaurangen Brasserie Makalös har tilldelats 2018 års Matro-diplom. Restaurangens arkitekt och ägare har förstått vikten av en bra ljudmiljö. Här är högt i tak och oregelbundna väggytor som gör att ljudet dämpas väl. Musiken spelas lågt, mattor och möbler är mjuka.

Den goda maten och servicen förstärker den positiva ljudupplevelsen. Brasserie Makalös är en värdig vinnare av Matro:s diplom för bästa samtalsvänliga restaurang 2018.”

Priset delades ut på Brasseri Makalös nära Kungsträdgården.

Hedersomnämnanden i kategorin Samtalsvänliga restauranger går till Kometen i Göteborg samt Stadshuskällaren i Stockholm.

Matros jury består av: Lars Bergh, ljudombudsman, Ulf Elfving, journalist, Thomas Lagö, tekn dr och adj professor, Lena Adelsohn Liljeroth, journalist och f d kulturminister, Pelle Thörnberg, journalist och medietränare.

OM DU GILLAR MATRO.NU

Swisha till 123-071 68 11

Välj 25, 50, 100 eller valfritt belopp. Tack för att du vill hjälpa oss.

Socialt

Kom i kontakt

Skicka mail: info@matro.nu